Bulete de somon din: somon, branza, smantana, capere, usturoi, ulei, sare. Ingrediente: 200 g file de somon afumat prefeliat 200 g brânză de vaci proaspătă 50 g smântână 60 g capere 2 fîre de ceapă verde 2 căţei de usturoi 1 lingură cu ulei de măsline sare Mod de preparare: Intr-un castron, amestecă brânza […]
Bulete de cod in sos de cimbru
PrinteazaBulete de cod in sos de cimbru din: file de cod, cartofi, usturoi, ulei, ardei, bulion, ceapa, cimbru, sare.
Ingrediente:
- 500 g file de cod
- 4 cartofi mari
- 2 căţei de usturoi
- 4 linguri de ulei
- 2 ardei
- 2 linguri bulion
- 2 cepe
- 3 crenguţe de cimbru proaspăt
- sare
Mod de preparare:
Se pun bucăţile de cod într-o cratiţă, se acoperă cu apă şi se lasă să fiarbă timp de 12 minute.
Se scoate peştele şi se scurge de apă. Se curăţă usturoiul şi se zdrobeşte. Se mixează împreună cu peştele şi se dă deoparte.
Se curăţă cartofii, se pun într-o oală, se acoperă cu apă rece şi se lasă să fiarbă 20 de minute.
Se scurg de apă şi se fac piure. Se combină cu peştele, se adaugă 2 linguri de ulei de măsline şi se amestecă bine. Se fac mici bulete din compoziţie şi se acoperă cu folie alimentara.
Ceapa şi ardeii se toacă mărunt. Se încinge restul de ulei de măsline într-o tigaie.
Se pun ceapa şi ardeii, ames- tecându-se. Se adaugă apoi bulionul şi cimbrul.
Se fierbe 2 minute, adăugând 100 ml de apă. Se dă în fiert, apoi se dă focul mic.
Se pun în tigaie şi buletele de peşte, se acoperă şi se fierb 15 minute, întorcându-le regulat.
După ce s-au fiert, se aşază pe o farfurie şi se servesc cu sos şi cu garnitura de orez alb.
Pofta buna!
poate te intereseaza si:
Bulete de orez din: orez, cascaval, carne, ceapa, suc de rosii, ulei. Ingrediente: 250 g orez 30 g caşcaval ras un ou un praf sare pesmet Pentru umplutura de carne: 100 g carne tocată după gust o ceapa 100 ml suc de rosii 50 g mazăre congelata 60 g caşcaval o lingura ulei Mod […]
Bulete cu fasole din: fasole, cartof, morcov, ceapa, usturoi, faina, ulei, pesmet. Ingrediente: 400 g fasole roşie boabe de la conservă 1 cartof 1 morcov 1 păstârnac 1 ceapă 1 linguriţă de usturoi praf 4 linguri de pesmet 3 linguri de făină 3 linguri de ulei sare piper Mod de preparare: Pune la fiert […]
Pofta buna!
Se poate folosi orice peste nu numai cod