Bulete de cod in sos de cimbru

Printeaza

Bulete de cod in sos de cimbru din: file de cod, cartofi, usturoi, ulei, ardei, bulion, ceapa, cimbru, sare.

Ingrediente:

  • 500 g file de cod
  • 4 cartofi mari
  • 2 căţei de usturoi
  • 4 linguri de ulei
  • 2 ardei
  • 2 linguri bulion
  • 2 cepe
  • 3 crenguţe de cimbru proaspăt
  • sare

 

Mod de preparare:

Se pun bucăţile de cod într-o cratiţă, se acoperă cu apă şi se lasă să fiarbă timp de 12 minute.

Se scoate peştele şi se scurge de apă. Se curăţă usturoiul şi se zdrobeşte. Se mixează împreună cu peştele şi se dă deoparte.

Se curăţă cartofii, se pun într-o oală, se acoperă cu apă rece şi se lasă să fiarbă 20 de minute.

Se scurg de apă şi se fac piure. Se combină cu peştele, se adaugă 2 linguri de ulei de măsline şi se ames­tecă bine. Se fac mici bulete din compoziţie şi se acoperă cu folie alimentara.

Ceapa şi ardeii se toacă mărunt. Se încinge restul de ulei de măsline într-o tigaie.

Se pun ceapa şi ardeii, ames- tecându-se. Se adaugă apoi bulionul şi cimbrul.

Se fierbe 2 minute, adăugând 100 ml de apă. Se dă în fiert, apoi se dă focul mic.

Se pun în tigaie şi buletele de peşte, se acope­ră şi se fierb 15 minute, întorcându-le regulat.

După ce s-au fiert, se aşază pe o farfurie şi se servesc cu sos şi cu garnitura de orez alb.

 

Pofta buna!

 

 

 

 


poate te intereseaza si:

Bulete de somon

Bulete de somon din: somon, branza, smantana, capere, usturoi, ulei, sare. Ingrediente: 200 g file de somon afumat prefeliat 200 g brânză de vaci proaspătă 50 g smântână 60 g capere 2 fîre de ceapă verde 2 căţei de usturoi 1 lingură cu ulei de măsline sare   Mod de preparare: Intr-un castron, amestecă brânza […]

 

Bulete de orez

Bulete de orez din: orez, cascaval, carne, ceapa, suc de rosii, ulei. Ingrediente: 250 g orez 30 g caşcaval ras un ou un praf sare pesmet Pentru umplutura de carne: 100 g carne tocată după gust o ceapa 100 ml suc de rosii 50 g mazăre congelata 60 g caşcaval o lingura ulei   Mod […]

 

Bulete cu fasole

Bulete cu fasole din: fasole, cartof, morcov, ceapa, usturoi, faina, ulei, pesmet. Ingrediente: 400 g fasole roşie boabe de la conservă 1 cartof 1 morcov 1 păstârnac 1 ceapă 1 linguriţă de usturoi praf 4 linguri de pesmet 3 linguri de făină 3 linguri de ulei sare piper   Mod de preparare: Pune la fiert […]

 

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

1 comentariu

  1. Mircea Ionescu

    Se poate folosi orice peste nu numai cod

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.