Bulete cu dovlecei, cascaval si fulgi de ovaz

Printeaza

Bulete cu dovlecei, cascaval si fulgi de ovaz din: caşcaval, pâine inte­grală, fulgi de ovăz, ouă, pesmet, dovlecei, praf de copt, marar, usturoi, piper alb, boia, sare, ulei.

Bulete_cu_dovlecei_cascaval_si_fulgi_de_ovaz

Ingrediente:

  • 250 g caşcaval
  • 3 felii de pâine inte­grală
  • 2 linguri fulgi de ovăz
  • 2 ouă
  • 4 linguri pesmet
  • 2 dovlecei tineri
  • 1 vârf de cuţit praf de copt
  • 2-3 fire de mărar
  • 1 căţel de usturoi
  • piper alb măcinat
  • boia
  • sare
  • 250 ml ulei

Mod de preparare:

Decojeşti dovleceii şi îi dai pe răzătoarea mică. Ii căleşti într-un tuci, la foc mediu, până când scad şi nu mai lasă apă.

Prăjeşti în cuptor felii de pâine, iar după ce s-au răcit, le dai prin maşina de tocat sau le mărunţeşti în robotul de bucătărie.

Baţi ouăle cu dovleceii răciţi, pâinea mărunţită, caşcavalul, fulgii de ovăz, praful de copt, usturoiul zdrobit, mărarul fin tocat, sare şi condimente după gust.

Laşi compoziţia să se odihnească 10 minute, timp în care pesmetul va absorbi ouăle. Dacă e prea moale, mai poţi adăuga pesmet sau puţină făină.

Iei câte 1 linguriţă de compoziţie şi o treci prin pesmet, apoi o modelezi în formă de sferă. Prăjeşti buletele în baie de ulei încins şi le scoţi pe şerve­te absorbante.

Inainte de a le oferi spre consum, le „dotezi” cu scobitori şi cu „pălăriuţe” din rondele de roşii ori de castravete.

Bulete cu dovlecei, cascaval si fulgi de ovaz

Bulete_cu_dovlecei_cascaval_si_fulgi_de_ovaz

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.