Bulete cu legume si boia
Printeaza
- 350 g brânză telemea
- apă
- 25 g drojdie
- 650 g făină
- 100 ml lapte bătut
- 4 linguri de ulei de măsline
- sare
- o linguriţă de seminţe de chimen
- o linguriţă de zahăr tos
- doi ardeii graşi
- un praf de boia iute
- piper
- salată verde
- iaurt de băut
Mod de preparare:
lntr-un vas se pun drojdia şi apa călduţă. Se adaugă sarea, zahărul tos şi uleiul de măsline. Se presară trei linguri de făină, se amestecă şi se lasă la dospit la loc cald circa 15 minute.
Se adaugă laptele bătut, seminţele de chimein şi boiaua iute. Se toarnă totul peste făină şi se frământă. Se acoperă cu un şervet şi se lasă deoparte 30 de minute.
Ardeii graşi se curăţă de seminţe, se spală, se scurg de apă şi se taie în cubuleţe. Brânza telemea se dă pe răzătoarea cu ochiuri mari şi se pune într-un castron. Aluatul se împarte în mai multe bucăţi egale ca gramaj. Fiecare bucată se întinde sub formă de cerc, se presară brânză şi cubuleţe de ardei. Se aşază marginile aluatului la mijloc şi i se dă formă de bilă.
Se pun într-o tavă de brioşe presărată cu făină şi se introduc în cuptor. Se coc timp de 20-30 de minute la foc mediu, apoi se scot şi se servesc calde, cu salată verde. Apa se poate înlocui cu iaurt pentru băut.
Poftă bună!