Bulete cu legume si boia

Printeaza

 

Ingrediente:Bulete cu legume si boia

  • 350 g brânză telemea
  • apă
  • 25 g drojdie
  • 650 g făină
  • 100 ml lapte bătut
  • 4 lin­guri de ulei de măsline
  • sare
  • o linguriţă de seminţe de chimen
  • o linguriţă de zahăr tos
  • doi ardeii graşi
  • un praf de boia iute
  • piper
  • salată verde
  • iaurt de băut

 

Mod de preparare:

lntr-un vas se pun drojdia şi apa călduţă. Se adaugă sarea, zahărul tos şi uleiul de măsline. Se presară trei linguri de făină, se amestecă şi se lasă la dospit la loc cald circa 15 minute.

Se adaugă laptele bătut, seminţele de chimein şi boiaua iute. Se toarnă totul peste făină şi se frământă. Se acoperă cu un şervet şi se lasă deoparte 30 de minute.

Ardeii graşi se curăţă de semin­ţe, se spală, se scurg de apă şi se taie în cubuleţe. Brânza telemea se dă pe răzătoarea cu ochiuri mari şi se pune într-un castron. Aluatul se împarte în mai multe bucăţi egale ca gramaj. Fiecare bucată se întinde sub formă de cerc, se presară brânză şi cubuleţe de ardei. Se aşază marginile aluatului la mijloc şi i se dă formă de bilă.

Se pun într-o tavă de brioşe presărată cu făină şi se intro­duc în cuptor. Se coc timp de 20-30 de minute la foc mediu, apoi se scot şi se servesc calde, cu salată verde. Apa se poate înlocui cu iaurt pentru băut.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.