Bulete cu mozzarella
PrinteazaBulete cu mozzarella din: drojdie, lapte, faina, ulei, sare, oua, pesmet si mozzarella.
- 25 g drojdie
- 125 ml lapte
- 275 g faina
- 2 linguri ulei
- sare
- 2 oua
- un ou pentru uns
- 150 g pesmet
- 500 g mozzarella
Mod de preparare:
Drojdia se amestecă cu laptele călduţ si o lingură de făină. Se lasă la dospit, lângă o sursă de căldură. Restul de făină se cerne separat în alt bol, se adaugă sarea, ouăle, uleiul, restul de lapte si maiaua. Se frământă si se lasă să crească aproximativ o oră.
Se scot bucăţile de mozzarella din zer şi se scurg pe şervet absorbant. Se întinde aluatul într-o foaie subţire si se taie. Se îmbracă bucăţile de mozzarella în aluat. Se ung cu ou bătut şi se trec prin pesmet. Se prăjesc în ulei încins.
Bulete cu mozzarella
Pofta buna!