Bulete de orez si carne 

Printeaza

Bulete de orez si carne din: orez, cascaval, carne, ceapa, suc de rosii, ulei.

Ingrediente:Bulete de orez si carne

  • 250 g orez
  • 30 g caşcaval ras
  • un ou
  • un praf sare
  • pesmet

Pentru umplutura de carne:

  • 100 g carne tocată
  • o ceapa
  • 100 ml suc de rosii
  • 50 g mazăre
  • 60 g caşcaval
  • o lingura ulei

 

Mod de preparare:

Orezul se pune la fiert în apă cu sare pentru 15-20 de minute şi, odată fiert, se amestecă cu oul şi caşcavalul. Se întinde pe toată suprafaţa unei farfurii şi se lasă aşa până se pregăteşte umplutura.

Ceapa se căleşte în ulei, se presară cu sare, se adaugă carnea tocată care se lasă până ce îşi schimbă complet culoarea. Se toarnă sucul de roşii şi se lasă la fiert 20 de minute.

In ultimele 5 minute se adaugă mazărea şi se lasă la fiert împreună.

Din orezul răcit se pune o cantitate mică în căuşul palmei, se aşază puţină carne, un cub mic din cele 60 g caşcaval, se modelează şi se trec prin ou bătut. Se trec prin pesmet şi se prăjesc.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.