Bulete de orez si carne
PrinteazaBulete de orez si carne din: orez, cascaval, carne, ceapa, suc de rosii, ulei.
- 250 g orez
- 30 g caşcaval ras
- un ou
- un praf sare
- pesmet
Pentru umplutura de carne:
- 100 g carne tocată
- o ceapa
- 100 ml suc de rosii
- 50 g mazăre
- 60 g caşcaval
- o lingura ulei
Mod de preparare:
Orezul se pune la fiert în apă cu sare pentru 15-20 de minute şi, odată fiert, se amestecă cu oul şi caşcavalul. Se întinde pe toată suprafaţa unei farfurii şi se lasă aşa până se pregăteşte umplutura.
Ceapa se căleşte în ulei, se presară cu sare, se adaugă carnea tocată care se lasă până ce îşi schimbă complet culoarea. Se toarnă sucul de roşii şi se lasă la fiert 20 de minute.
In ultimele 5 minute se adaugă mazărea şi se lasă la fiert împreună.
Din orezul răcit se pune o cantitate mică în căuşul palmei, se aşază puţină carne, un cub mic din cele 60 g caşcaval, se modelează şi se trec prin ou bătut. Se trec prin pesmet şi se prăjesc.
Pofta buna!