Bulete din carne de crab si porumb cu sos
PrinteazaO reteta delicioasa de bulete din carne de crab si porumb cu sos din: ou, faina de grasu, usturoi, coriandru, porumb, carne de crab, ceapa, sos de chili, lamaie si castravete.
- 1 ou
- 4 linguri faina de grau
- 1 catel de usturoi
- 1 lingura de coriandru maruntit
- 1 conserva mica de porumb
- 170 g carne de crab
- 2 cepe verzi
pentru sos:
- 4 linguri sos de chili dulce
- 1/2 lamaie
- 1/2 castavete curatat de coaja si seminte, maruntit
Mod de preparare:
Se aseaza faina, oul, usturoiul, coditele de coriandru si 1/3 din cantitatea de porumb intr-un robot. Se paseaza pentru a obtine o pasta. Se adaugă la acest amestec carnea de crab cu porumbul rămas, o parte din ceapa verde şi se asezonează.
Se amestecă ingredientele pentru sos. Se tapetează o tavă cu şervete de hârtie. Se încălzeşte uleiul într-o cratiţă grea, nonaderentă. Uleiul este gata atunci când un cub de pâine devine auriu în 30-40 de secunde.
Cu ajutorul unei linguriţe se iau porţii din amestec şi se prăjesc în uleiul fierbinte pentru 2-3 minute. Se aşază pe şervetul de hârtie când sunt gata. Se păstrează calde. Buletele se servesc presărate cu ceapă verde alături de sos.
Bulete din carne de crab si porumb cu sos
Pofta buna!