Bulete din orez cu carne de vita
PrinteazaBulete din orez cu carne de vita din: orez, ceapa, ciuperci, sunca, carne de vita, pasta de tomate, patrunjel verde, ulei de masline, oua, ulei, faina, pesmet si sare.
- 2 căni orez
- 2 cepe
- 200 g ciuperci
- 150 g şuncă
- 500 g carne de vită tocată
- 2 linguri pastă de tomate
- 1 legătură pătrunjel verde
- 150 g parmezan sau caşcaval ras
- 3 linguri ulei de măsline
- 3 ouă
- 2 gălbenuşuri
- ulei de floarea-soarelui pentru prăjit
- făină
- pesmet
- sare
Mod de preparare:
Mai întâi se pune orezul la fiert în trei căni cu apă şi cu o linguriţă de sare. Se lasă să se răcească bine şi se pune într-un bol. Se rade parmezanul sau caşcavalul peste orez, se pun gălbenuşurile, se condimentează cu sare şi piper, după gust, şi se omogenizează foarte bine.
Ceapa se toaca marunt, ciupercile se taie bucati mici si subtiri, iar sunca se taie cubulete. se incinge uleiul de masline intr-o tigaie si se calesc impreuna. Se lasa sa scada zeama si se pune carnea tocata. Se amesteca si se toarna 200 ml de apa.
Se lasă să fiarbă 20 de minute, până scade zeama. Se adaugă pasta de tomate, se condimentează cu sare şi piper, după gust, şi se mai lasă 2-3 minute. Se pune la final pătrunjelul verde tocat mărunt. Se lasă să se răcească.
Se ia o lingură din compoziţia de orez, se aşază în palmă şi se aplatizează puţin cu lingura. Se pune o lingură din compoziţia de carne, se acoperă cu orez şi se dă forma rotundă. Se continuă aşa până se termină ingredientele.
Găluştele se trec prin făină prin ou bătut şi la final prin pesmet. Se prăjesc în baie de ulei de floarea-soarelui încins şi se scot pe prosoape absorbante.
Pofta buna!