Bulete din peste
PrinteazaBulete din peste din: peste, paine, ou, verdeata, ulei, ceapa, faina, sare, piper, usturoi.
- 600 g peşte alb
- 50 g pâine albă
- 1 ou
- verdeaţă
- 50 ml ulei
- 50 g ceapă
- 40 g făină
- piper
- sare
- 4 căţei usturoi
Mod de preparare:
Se spală bine peştele, se curăţă şi se pune la fiert în apă rece cu sare.
Când este gata, se scoate şi se pune la scurs până se răceşte, apoi se dă de două ori prin maşina de tocat, împreună cu pâinea înmuiată în apă şi stoarsă bine, ceapa, usturoiul şi verdeaţa.
Compoziţia astfel formată se amestecă apoi cu oul, piperul şi sarea până se omogenizează. Se formează bulete care se tăvălesc prin făină şi se prăjesc într-o baie de ulei încins.
Pot fi servite ori calde, ca aperitiv, sau reci, sub formă de garnitură.
Bulete din peste
Pofta buna!