Bulete de homar
PrinteazaO reteta delicioasa de bulete de homar din: cartofi, carne de homar, ulei de masline, usturoi, ceapa, pemset, ulei de floarea soarelui, patrunjel, sare si piper.
- 700 g cartofi
- 500 g carne de homar
- 6 linguri ulei de măsline
- extravirgin 3 căţei de usturoi
- 1 ceapă albă
- 2 ouă pesmet
- ulei de floarea-soarelui (pentru prăjit)
- pătrunjel
- sare
- piper
Mod de preparare:
Incinge uleiul de măsline într-o tigaie şi prăjeşte usturoiul curăţat şi ceapa tocată. Când s-au rumenit uşor, adaugă carnea de crab tăiată, 2 linguri de pătrunjel tocat, sare şi piper, după gust. Amestecă şi ţine compoziţia pe foc 3 minute.
Stinge focul şi adaugă cartofii fierţi şi zdrobiţi, apoi amestecă bine cu o lingură de lemn. Formează biluţe din compoziţia călduţă încă, trece-le prin ou şi prin pesmet, apoi prăjeşte-le în baie de ulei încins până când se auresc.
Scoate-le pe hârtie absorbantă ca să se scurgă de ulei, apoi sărează-le uşor. Serveşte-le calde, însoţite cu un sos de ardei iute, după gust.
Bulete de homar
Pofta buna!