Bulete de homar

Printeaza

O reteta delicioasa de bulete de homar din: cartofi, carne de homar, ulei de masline, usturoi, ceapa, pemset, ulei de floarea soarelui, patrunjel, sare si piper.

Ingrediente:Bulete de homar

  • 700 g cartofi
  • 500 g carne de homar
  • 6 linguri ulei de măsline
  • extravirgin 3 căţei de usturoi
  • 1  ceapă albă
  • 2  ouă pesmet
  • ulei de floarea-soarelui (pentru prăjit)
  • pătrunjel
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Incinge uleiul de măsline într-o tigaie şi prăjeşte usturoiul curăţat şi ceapa tocată. Când s-au rumenit uşor, adaugă carnea de crab tăiată, 2 linguri de pătrunjel tocat, sare şi piper, după gust. Amestecă şi ţine compoziţia pe foc 3 minute.

Stinge focul şi adaugă cartofii fierţi şi zdrobiţi, apoi amestecă bine cu o lingură de lemn. Formează biluţe din compoziţia călduţă încă, trece-le prin ou şi prin pesmet, apoi prăjeşte-le în baie de ulei încins până când se auresc.

Scoate-le pe hârtie absorbantă ca să se scurgă de ulei, apoi sărează-le uşor. Serveşte-le calde, însoţite cu un sos de ardei iute, după gust.

Bulete de homar

Bulete de homar

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.