Bulete mediteraneene cu ton
PrinteazaBulete mediteraneene cu ton din: ton in ulei, masline, paine toast, lapte, fileuri de ansoa, capere, rosii cherry, oua, pesmet, patrunjel, ulei extravirgin de masline, ulei de floarea soarelui si sare.
Ingrediente:
- 180 g ton în ulei (conservă) 1 lingură măsline fără sâmburi
- 3 felii de pâine toast
- 1/2 pahar lapte
- 4 fileuri de anşoa în ulei (conservă)
- 1 linguriţă capere desărate (conservă)
- 4 roşii cherry
- 2 ouă
- 150 g pesmet
- 1 lingură ulei de măsline extravirgin
- 1 legătură de pătrunjel
- ulei de floarea-soarelui pentru prăjit
- sare
Mod de preparare:
Taie pâinea cubuleţe. Toarnă laptele într-un castronel şi pune pâinea la înmuiat.
Când pâinea este înmuiată, scoate-o şi stoarce-o bine.Pune în blender măslinele fâră sâmburi, caperele, roşiile tăiate jumătăţi, fileurile de anşoa, tonul scurs bine, pătrunjelul, uleiul de măsline şi sare, după gust.
Pasează totul bine, până când obţii o compoziţie omogenă.
Pune compoziţia obţinută într-un castron, încorporează pâinea înmuiată şi un ou, apoi frământă bine cu mâinile. Dacă este nevoie, adaugă puţin pesmet. Lasă compoziţia câteva minute să se odihnească.
Modelează bulete cu mâinile umezite, trece-le prin ou bătut apoi tăvăleşte-le prin pesmet până când sunt acoperite uniform.
Pune buletele la prăjit în baie de ulei de floarea-soarelui încins şi, când s-au rumenit, scoate-le pe prosoape absorbante şi serveşte-le fierbinţi.
Bulete mediteraneene cu ton
Pofta buna!