Bulete mediteraneene cu ton

Printeaza

Bulete mediteraneene cu ton din: ton in ulei, masline, paine toast, lapte, fileuri de ansoa, capere, rosii cherry, oua, pesmet, patrunjel, ulei extravirgin de masline, ulei de floarea soarelui si sare.

Ingrediente:

  • 180 g ton în ulei (conservă) 1 lingură măsline fără sâmburi
  • 3  felii de pâine toast
  • 1/2 pahar lapte
  • 4  fileuri de anşoa în ulei (conservă)
  • 1 linguriţă capere desărate (conservă)
  • 4 roşii cherry
  • 2  ouă
  • 150 g pesmet
  • 1 lingură ulei de măsline extravirgin
  • 1 legătură de pătrunjel
  • ulei de floarea-soarelui pentru prăjit
  • sare

 

Mod de preparare:

Taie pâinea cubuleţe. Toarnă lap­tele într-un castronel şi pune pâinea la înmuiat.

Când pâinea este înmuiată, scoate-o şi stoarce-o bine.Pune în blender măslinele fâră sâmburi, caperele, roşiile tăiate jumătăţi, fileurile de anşoa, tonul scurs bine, pătrunjelul, uleiul de măsline şi sare, după gust.

Pasează totul bine, până când obţii o compoziţie omogenă.

Pune compoziţia obţinută într-un castron, încorporează pâinea înmuiată şi un ou, apoi frământă bine cu mâinile. Dacă este nevoie, adaugă puţin pesmet. Lasă compoziţia câteva minute să se odihnească.

Modelează bulete cu mâinile umezite, trece-le prin ou bătut apoi tăvăleşte-le prin pesmet până când sunt acoperite uniform.

Pune buletele la prăjit în baie de ulei de floarea-soarelui încins şi, când s-au rumenit, scoate-le pe prosoape absorbante şi serveşte-le fierbinţi.

Bulete mediteraneene cu ton

Pofta buna!

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.