Bulete de naut cu ceapa verde
PrinteazaBulete de naut cu ceapa verde din: naut, ceapa, usturoi, patrunjel, chimen, faina, sare, piper, boia, ulei.
- 250 g năut uscat
- 2 cepe verzi
- 2 fire usturoi verde
- frunze de pătrunjel verde
- 1 linguriţă chimen măcinat
- 3 linguri făină de năut
- sare
- piper
- boia iute
- ulei pentru prăjit
Mod de preparare:
Năutul se pune în apă rece, de seara până dimineaţa. A doua zi se aruncă apa şi se pune la fiert în apă rece cu sare. Când este fiert, se strecoară, se lasă la răcit, după care se dă prin maşina de tocat carne.
Ceapa, usturoiul verde şi frunzele de pătrunjel se mărunţesc, se adaugă la năut, se asezonează cu sare, piper, boia iute şi chimen, se adaugă şi făina de năut şi se amestecă.
Dacă este necesar, se adaugă puţină zeamă de la fiert. Se pune la rece pentru 1 oră, după care se formează bulete şi se prăjesc în ulei fierbinte.
Bulete de naut cu ceapa verde
Pofta buna!