Bulete de orez cu parmezan
PrinteazaBulete de orez cu parmezan din: orez, sare, piper, sofran, ulei de masline, piept de curcan, vin alb, bulion, busuioc, mozzarella, unt, parmezan, galbenusuri, oua, pesmet, ulei.
- 300 g orez cu bob rotund
- sare
- piper
- 1 praf sofran
- 1 ceapa
- 1 lingura ulei de masline
- 300 g piept de curcan tocat
- 100 ml vin alb
- 1 lingura bulion
- 1 fir busuioc
- 120 g mozzarella
- 1 lingura unt moale
- 40 g parmezan ras
- 2-3 galbenusuri
- 2 oua
- pesmet
- ulei pentru prajit
Mod de preparare:
Se clăteşte orezul în âpă şi se aşază într-o oală: se toarnă 700 ml apă şi sare şi se dă în clocot.
Se fierbe la foc moale până ce se înmoaie orezul. Se dizolvă şofranul în puţină apă şi se adaugă la orez; se amestecă şi se lasă să se răcească.
Ceapa se toacă şi se căleşte în ulei. Se adaugă carnea şi se prăjeşte ames¬tecând, până ce devine sfărâmicioasă.
Se toarnă vin şi se lasă la foc până ce se evaporă, amestecând continuu. Apoi se adaugă bulion şi puţină apă, sare şi piper; se lasă să se înăbuşe cca 15 min. apoi se lasă să se răcească.
Se adaugă frunze de busuioc tocate. Se taie cubuleţe mozzarella.
Se adaugă la orez untul, parmezanul şi gălbenuşurile. Se ia în palmă o porţie de orez şi se umple cu carne; se adaugă o bucăţică de mozzarella şi se modelează o bilă.
Se tăvălesc biluţele prin ouă bătute, apoi prin pesmet şi se prăjesc în baie de ulei, la foc mijlociu.
Se servesc cu salată de legume, eventual cu sos de roşii.
Bulete de orez cu parmezan
Pofta buna!