Bulete umplute cu peşte
PrinteazaBulete umplute cu peşte din: cascaval, branza telemea, cartofi, oua, faina, fileuri de peste, rosii, ardei capia, ceapa, usturoi, uleid e floarea soarelui, sare, piper si patrunjel.
- 100 g cascaval
- 100 g branza telemea
- 500 g cartofi
- doua oua
- 150 g faina
- 500 g fileuri de peste
- 600 g rosii
- un ardei capia
- o ceapa
- doi catei de usturoi
- ulei de floarea soarelui
- sare
- piper
- patrunjel
Mod de preparare:
Ceapa şi usturoiul se curăţă de foi, se spală şi se toacă mărunt. Se încinge puţin ulei într-o cratiţă, se pun ceapa şi usturoiul şi se călesc cinci minute. Se adaugă ardeii capia tăiaţi cubuleţe, se călesc încă cinci minute, apoi se adaugă roşiile curăţate de pieliţă şi date prin râzătoare.
Se condimentează, se fierbe la foc mic până scade sosul şi se îngroaşă. Pleurile de peşte se spală, se fierb în apă cu sare, se scurg şi se sfărâmă cu o furculiţă. Cartofii se fierb în apă cu sare, se curăţă de coajă, se pasează şi se lasă să se răcească.
Cât sunt încă călduţi, se amestecă bine cu ouăle, brânza telemea şi caşcavalul rase, făina, sare şi piper. Peştele se amestecă bine cu sare, piper şi pătrunjel tocat. Se iau bucăţi din aluat, se pune peşte la mijloc şi se dă formă de bulete. Se prăjesc în ulei încins şi se servesc alături de sosul de roşii.
Buletele se pot coace si in cuptor, asezate pe o tava tapetata cu hartie de copt uns cu ulei.
Bulete umplute cu peşte
Pofta buna!