Bulete vegetale

Printeaza

Bulete vegetale din: linte, oua, faina integrala, paine, ulei de masline, ceapa,verdeata, piper si sare iodata.

Ingrediente:

  • 500 g linte
  • 3 ouă
  • 100 g făină integrală
  • 250 g pâine (de preferat baghetă sau franzelă)
  • 200 ml ulei de măsline sau de porumb
  • 300 g ceapă
  • 1 legatura verdeaţă
  • 1/2 lingurita piper măcinat
  • 1 lingura rasă sare iodată

Mod de preparare:

Cu o seară înainte de a prepara acest fel, se pune lintea la înmuiat, în apă rece. A doua zi, se clăteşte în mai multe ape, apoi se pune la fiert.

Când e gata, se scurge, apoi se trece prin maşina de tocat, cât este călduţă încă, dar nu fierbinte.

Pâinea se înmoaie în apă, se stoarce şi se trece prin maşina de tocat.

Ceapa se curăţă, se spală, se taie bucăţi şi se dă şi ea prin maşină.Verdeaţa se spală şi toacă fin.

amestecă bine toate ingredientele, până se obţine o pastă omogenă. Din aceasta se modelează buletele, care se tăvălesc prin făină, apoi se prăjesc în ulei încins.

servesc calde sau reci, cu garnitură de spanac, mazăre sau alte legume preferate.

Bulete vegetale

Pofta buna!

 

Ceai de Gutui

Ceai de Gutui din: gutui, apa, miere, scortisoara. Ceaiul de gutui este o băutură tradițională în multe culturi, inclusiv în România. Gutuile au fost folosite de secole pentru proprietățile lor medicinale, iar ceaiul lor oferă o gamă largă de beneficii pentru sănătate.   Ingrediente: 2 gutui medii, bine coapte 1 litru de apă 1-2 linguri […]

 

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.