Bulgarasi de mere
PrinteazaBulgarasi de mere
- 600 g mere,
- 200 g biscuiţi
- 3 ouă,
- coajă de lămâie rasă,
- 100 g unt,
- 100 g zahăr pudră,
- 1-2 pacheţele cu zahăr vanilat,
- făină.
Mod de preparare:
Speli merele, le cureţi de coajă şi le treci pe râzătoare. Treci şi biscuiţii prin maşina de tocat (sau îi pisezi în piuă) şi amesteci praful de biscuiţi cu merele stoarse, 50 g zahăr, coaja de lămâie şi ouăle.
Iţi iese o compoziţie din care modelezi bulgăraşi pe care îi treci prin făină şi îi prăjeşti în unt. Când sunt gata, îi pudrezi cu zahăr pudră amestecat cu zahăr vanilat.
Sunt foarte buni cât sunt calzi. Decorezi cu felioare de mere aşezate strategic pe lângă bulgăraşi şi toate pudrate cu zahăr vanilat fin cernut.
Poftă bună!
Un desert foarte reusit!