Bulgarasi de migdale
PrinteazaO reteta de bulgarasi de migdale din: ciocolata de menaj, cafea, zahar, migdale, lapte, rom si ciocolata.
- 300 g ciocolată de menaj
- 2 linguri cafea foarte tare
- 250 g zahăr
- 150 g migdale
- 4 linguri lapte
- 2 linguri rom
pentru garnitură:
- 50 g ciocolată rasă
Mod de preparare:
Rumeniţi uşor migdalele în cuptor, radeţi ciocolata şi o topiţi în lapte călduţ pentru a obţine o pastă puţin moale. Adăugaţi cafeaua, zahărul, migdalele pisate şi romul.
Amestecaţi totul foarte bine şi frămânţi uşor până ce obţineţi o pastă omogenă.
Luaţi 2 linguriţe de cafea: cu una luaţi compoziţia, iar cu cealaltă formezi un fel de bulgăraşi ovali, pe care îi tăvăliţi în ciocolată rasă, indicată pentru garnitură.
Aşezaţi bulgăraşii pe un alt platou şi îi ţineţi la rece o zi întreagă sau o noapte.
Bulgarasi de migdale
Pofta buna!
Bugarasi de migdale si eu nu vad nimic …