Bulgăraşi din ciocolată şi migdale

Printeaza

O reteta delicioasa de bulgarasi din ciocolata si migdale din: ciocolata, cacao neagra, migdale, lapte, smantana dulce, ulei de masline extravirgin, ulei cu aroma de trufe, oua, cacao neagra, zahar si cafea.

Ingrediente:Bulgăraşi din ciocolată şi migdale

  • 1 50 g ciocolată menaj
  • 100 g cacao neagră
  • 100 g migdale
  • 50 ml lapte
  • 50 ml smântână dulce
  • 500 ml ulei de măsline extravirgin
  • 1 lingură ulei cu aromă de trufe
  • 2 ouă

pentru sos:

  • 160 g cacao neagră
  • 130 g zahăr
  • 250 ml apă
  • 150 ml cafea concentrată

 

Mod de preparare:

Pune ciocolata ruptă bucăţi într-o crăti­cioară şi topeşte-o la bain-marie. Pune la fiert laptele, smântână şi uleiul cu aromă de trufe.

Când lichidul clocoteşte, toarnă-l pes­te ciocolată şi amestecă bine. Răceşte bine compoziţia, apoi formează din ea biluţe de ciocolată şi tăvăleşte-le prin cacao. Lasă-le 2 ore în congelator pentru a se întări.

Bate ouăle într-un castron. Macină migdalele şi pune-le pe o farfurie. Scufundă bulgăraşii de ciocolată în ouăle bătute, apoi tăvăleşte-i prin migdalele to­cate.

Incinge uleiul de măsline şi prăjeşte rapid bulgăraşii. Scoate-i pe hârtie absorbantă.

Pentru sos, pune apa la fiert într-o crăticioară. Toarnă cacaua într-un castron, adaugă apa fierbinte şi amestecă bine cu telul.

La sfârşit, adaugă cafeaua concentrată în care ai dizolvat zahărul.Pune pe mijlocul farfuriilor puţin sos de cacao, aranjează deasupra câţiva bulgă­raşi şi serveşte-i imediat.

Bulgăraşi din ciocolată şi migdale

Bulgăraşi din ciocolată şi migdale

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.