Bulgare cu smantana
PrinteazaO reteta delicioasa de bulgare cu smantana din: conopida, smantana, cascaval, unt, masline, usturoi, marar verde, sare si piper.
- 1 conopidă mare, albă şi deasa
pentru sosul de smântână:
- 500 g smântână dulce de gătit
- 150 g caşcaval ras
- 40 g unt
- 100 g măsline feliate
- 2 căţei usturoi
- mărar verde
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se spală conopida sub jet de apă rece şi se lasă circa 30 de minute în apă cu puţin oţet.
Se clăteşte din nou cu apă rece şi se fierbe întreagă în apă cu sare circa 20 de minute, până se pătrunde bine. Se scurge, iar zeama în care a fiert se păstrează.
Se topeşte untul într-o tigaie, se adaugă smântână, caşcavalul ras, măslinele feliate, puţină zeamă în care a fiert conopida şi se condimentează cu sare şi piper, după gust.
Se lasă până se topeşte caşcavalul, se ia tigaia de pe foc, se pune mărar verde tocat, după gust, şi usturoiul pisat.
Se aşază conopida pe un platou mai adânc, se toarnă sosul cu măsline peste ea şi se serveşte imediat.
Bulgare cu smantana
Pofta buna!