Bulgur cu coriandru si rosii
PrinteazaBulgur cu coriandru si rosii din: bulgur, rosii, lamai verzi, ceapa, ulei extravirgin de masline, menta, patrunjel verde, seminte de coriandru, sare, piper.
- 250 g bulgur, preferabil maruntit
- 4 rosii
- 3 lamai verzi
- 2 cepe
- 150 ml ulei extravirgin de masline
- 50 g menta
- 2-3 legaturi patrunjel verde
- 1 lingurita seminte de coriandru macinate
- sare
- piper
Mod de preparare:
Pui într-un bol bulgurul şi îl opăreşti cu 600-700 ml apă fierbinte, uşor sărată. Acoperi bolul şi laşi bulgu¬rul să se umfle pentru 1 oră. Speli roşiile şi ceapa curăţată.
Tai roşiile în cubuleţe, iar ceapa mărunt. Intr-un bol pentru salată, pui bulgurul scurs şi îl stropeşti cu uleiul şi zeama de lămâie.
Presari menta şi pătrunjelul tocate, coriandrul, sare şi piper după gust. Amesteci folosind două furculiţe, după care pui ceapa şi roşiile şi amesteci din nou.
Păstrezi bolul în frigider pentru 3 ore, iar înainte de a oferi salata spre consum, decorezi cu frunze de mentă.
Bulgur cu coriandru si rosii
Pofta buna!