Bulgur cu legume si creveti
PrinteazaBulgur cu legume si creveti din: bulgur, roşii, salată romană, castraveţi, creveţi mari, ceapa verde, lamaie, pătrunjel, ulei de măsline, sare, piper.
Bulgurul este o sursă excelentă de carbohidrați complecși, proteine, fibre și vitamine din complexul B. De asemenea, conține minerale importante, cum ar fi fierul, magneziul și zincul.
Bulgurul poate fi utilizat într-o varietate largă de mâncăruri, cum ar fi pilafuri, salate, supă și umpluturi pentru legume sau pentru prepararea clasicului tabbouleh din bucătăria libaneză. De asemenea, bulgurul poate fi folosit ca înlocuitor al orezului sau al pastelor în anumite preparate.
- 200 g de bulgur
- 1 kg de roşii
- 1 salată romană
- 2 castraveţi
- 18 creveţi mari
- 1 legătură de cepe verzi mici
- 2 lămâi
- 2 legături de pătrunjel cu frunze plate
- 100 ml de ulei de măsline
- sare
- piper
Mod de preparare:
Puneţi bulgurul într-o strecurătoare, treceţi-l printr-un jet de apă rece şi aşezaţi-l într-o salatieră.
Stropiţi-l cu 200 de ml de apă clocotită şi lăsaţi-l astfel 20 de minute.
Opăriţi roşiile, după care curăţaţi-le de pieliţă şi de seminţe. Tăiaţi-le cubuleţe, păstrându-le sucul.
Săraţi şi piperaţi bulgurul, apoi stropiţi-l cu suc de lămâie, adăugaţi roşiile şi sucul acestora şi amestecaţi.
Curăţaţi castraveţii, tăiaţi-i, scoate- ţi-le sâmburii, iar după ce îi faceţi cubuleţe, puneţi-i în salatieră.
Mărunţiţi fin pătrunjelul, curăţaţi şi, după aceea, tocaţi mărunt ceapa, adăugându-le pe toate în salatieră.
Stropiţi cu ulei, amestecaţi, acoperiţi cu o folie din plastic şi ţineţi compoziţia la rece, timp de 3 ore.
Indepărtaţi carapacea creveţilor, după care puneţi-i la frigider, de unde îi veţi scoate cu exact 20 de minute înainte de servire.
Realizaţi nişte cupe mici din frunze de salată romană, în care veţi pune câte o parte din compoziţia de taboule, apoi ornaţi cu creveţi şi serviţi.
Pofta buna!