Bulion de carne (supa de carne)

Printeaza

Bulion de carne din: carne, apa, morcovi, telina, pastarnac, praz, patrunjel, sare, verdeturi.

Ingrediente:Bulion de carne (supa de carne)

  • 1,5 kg carne
  • 3 l apă
  • 2 morcovi
  • 1 ţelină
  • păstîrnac
  • 1 praz
  • 1 pătrunjel
  • 1 ceapă mijlocie
  • sare
  • un buchet verdeţuri (pătrunjel, mărar, ţelină)

Mod de preparare:

Spălăm carnea în apă rece (nu o ţinem nult în apă ca să nu îi iasă sucul). Mai line ştergem carnea cu un şervet ud. Desfacem carnea de pe oase şi o despărţim de tendoane, apoi o tăiem în bucăţi de cîte 200 g ; carnea fierbe astfel mai bine şi zeama iese mai concentrată.

In oala de supă, bine ştearsă, aşezăm pe fund oasele şi peste ele, carnea, ca să pătrundă căldura din toate părţile. Turăm apa. Punem oala la foc bun şi o acoperim cu un capac, dar nu complet, pentru ca aburii să aibă pe unde ieşi.

Cînd bulionul începe să fiarbă, la suprafaţă ; ridică spuma, pe care o luăm cu o lingură de spumuit. Lăsăm zeama să clo­cotească puţin şi curăţăm spuma mereu. Apoi ştergem marginea oalei şi punem verdeaţa. Adăugăm sarea, ceapa şi zar­zavatul.

Tragem oala la marginea ma­şinii pe foc mic ; astfel, carnea fierbe în­cet şi uniform, iar sucurile şi aroma din produse trec în zeamă. Cînd bulionul este fiert, luăm grăsimea de deasupra şi stre­curăm zeama în altă oală pritr-o stre­curătoare deasă. Potrivim sarea, lăsăm să mai dea în clocot, turnăm într-un castron şi servim la masă.

 

Poftă bună!

1 comentariu

  1. 500 kg de carne?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.