Bulion de carne (supa de carne)
PrinteazaBulion de carne din: carne, apa, morcovi, telina, pastarnac, praz, patrunjel, sare, verdeturi.
- 1,5 kg carne
- 3 l apă
- 2 morcovi
- 1 ţelină
- păstîrnac
- 1 praz
- 1 pătrunjel
- 1 ceapă mijlocie
- sare
- un buchet verdeţuri (pătrunjel, mărar, ţelină)
Mod de preparare:
Spălăm carnea în apă rece (nu o ţinem nult în apă ca să nu îi iasă sucul). Mai line ştergem carnea cu un şervet ud. Desfacem carnea de pe oase şi o despărţim de tendoane, apoi o tăiem în bucăţi de cîte 200 g ; carnea fierbe astfel mai bine şi zeama iese mai concentrată.
In oala de supă, bine ştearsă, aşezăm pe fund oasele şi peste ele, carnea, ca să pătrundă căldura din toate părţile. Turăm apa. Punem oala la foc bun şi o acoperim cu un capac, dar nu complet, pentru ca aburii să aibă pe unde ieşi.
Cînd bulionul începe să fiarbă, la suprafaţă ; ridică spuma, pe care o luăm cu o lingură de spumuit. Lăsăm zeama să clocotească puţin şi curăţăm spuma mereu. Apoi ştergem marginea oalei şi punem verdeaţa. Adăugăm sarea, ceapa şi zarzavatul.
Tragem oala la marginea maşinii pe foc mic ; astfel, carnea fierbe încet şi uniform, iar sucurile şi aroma din produse trec în zeamă. Cînd bulionul este fiert, luăm grăsimea de deasupra şi strecurăm zeama în altă oală pritr-o strecurătoare deasă. Potrivim sarea, lăsăm să mai dea în clocot, turnăm într-un castron şi servim la masă.
Poftă bună!
500 kg de carne?