Bulion de ardei copti cu telina
PrinteazaBulion de ardei copti cu telina din: ardei grasi, frunze de telina, sare grunjoasa, untdelemn.
Ingrediente:
- 25-30 ardei grasi sau gogosari
- frunzele proaspete de la 1 telina
- sare grunjoasa, neiodata
- 60 ml untdelemn
Mod de preparare:
Alegi ardei sănătoşi, bine copţi şi proaspăt culeşi. îi coci pe flacără sau în cuptor, întorcându-i pe toate părţile. Ii pui într-o cratiţă, îi presari cu sare şi acoperi vasul cu un capac. După 10 minute, cureţi ardeii de cotoare şi semin-ţe şi îi treci printr-o sită, îndepărtându-le astfel mai uşor pieliţele.
Pui la fiert pentru 5 minute piureul de ardei obţinut împreună cu puţină zeamă pe care si-au lasat-o dupa coacere si frunzele de telina. Sarezi pasta la sfarsit, ca sa nu innegreasca bulionul.
Pui bulionul fierbinte in borcane mici, de 200 g si torni in fiecare borcan cate 1 lingura cu untdelemn fierbinte, care va impiedica bulionul sa intre in contact cu aerul. Legi borcanele cu celofan dublu sau capsezi capacele metalice ale borcanelor si le pui la racit intr-un cos, sub paturi.
A doua zi, le depozitezi in camara. Le folosesti pentru a imbogati gustul mancarurilor si ciorbelor.
Bulion de ardei copti cu telina
Pofta buna!