Bulion de ardei in stil italian
PrinteazaBulion de ardei in stil italian din: rosii, ardei, ceapa, usturoi, ardei iuti, ulei, zahar, sare, bulion de rosii, dafin, cimbru, suc de lamaie.
- 500 g roşii cărnoase
- 1 kg ardei capia
- 4 cepe
- 2 căţei de usturoi
- 2 ardei iuţi roşii
- 4 linguri ulei
- 1 linguriţă zahăr
- sare
- 2 linguri bulion de roşii
- 2 foi de dafin
- 1 linguriţă cimbru tocat suc de lămâie
- 4 borcane de 250 ml
Mod de preparare:
Se opăresc roşiile, se decojesc şi se taie pulpa cuburi. Se taie cuburi şi pulpa ardeilor capia. Ceapa, usturoiul şi ardeii iuţi se toacă şi se călesc în 4 linguri de ulei.
Se adaugă peste ceapă şi roşiile, ardeii capia, 1 linguriţă de zahăr, piper, sare, 2 linguri bulion de roşii, 2 foi de dafin, cimbru, câteva picături suc de lămâie şi se fierb toate 30 min. Se toarnă bulionul în borcane şi se închid ermetic.
Se pun borcanele cu bulionul într-un loc întunecos şi răcoros, astfel se păstrează timp de aproape 3 luni. Pasta se serveşte caldă sau rece, pe felie de pâine, cu paste sau garnitură pentru preparate la grătar.
Pofta buna!