Bulion cu pateuri de carne
PrinteazaBulion cu pateuri de carne
- 1,250 kg carne de vacă
- 3 l apă
- 1 morcov
- 1 pătrunjel
- 1 ţelină
- 1 ceapă
- 1 foaie de dafin
- 2-3 boabe ienibahar
- sare
Mod de preparare:
Carnea, bine spălată, se pune la fiert cu apă rece. Se spu- mează, se adaugă zarzavatul curăţat şi tăiat în patru, ieni-baharul şi foaia de dafin.
Se lasă să fiarbă acoperit, la foc mic, o oră, se adaugă sarea şi se lasă să mai fiarbă două ore.
Se scoate zarzavatul, se scoate carnea care va fi întrebuinţată la umplutura pentru pateuri, iar supa se strecoarăşi se degresează.
Se serveşte la ceşti cu pateuri cu carne sau cu clătite cu carne.
Pofta buna!