Bulion de rosii aromat

Printeaza

Bulion de rosii aromat din: rosii, sare.

Ingrediente:Bulion de rosii aromat

  • rosii
  • sare

Mod de preparare:

Roşiile, bine coapte, se spală, se rup în două şi se pun într-o oală mare, smălţuită, adăugând şi puţină sare (un vârf de cuţit la 1 kg roşii). Se aşează oala pe foc şi se lasă să clocotească 5-10 minute.

Se dă jos şi se păstrează într-un loc curat şi rece până a doua zi. In acest timp, tot miezul gros al roşiilor se lasă la fund, iar deasupra se alege o zeamă subţire, care se scoate cu ajutorul unei linguri de servit supa.

Şi zeama poate fi pusă la sticle şi fiartă la bain-marie fiind foarte bună la diferite supe sau la gătit, în loc de apă, deoarece conţin unele săruri şi vitamine şi este foarte gustoasă.

După ce s-a scos toată zeama subţire, se trec roşiile prin sită, pasându-le bine cu o lingură de lemn până ce nu mai rămân decât pieliţele şi seminţele.

Lichidul rezultat se toarnă într-o oală bine spălată şi se aşează din nou pe foc. Când începe să clocotească, se amestecă mereu până ce se îngroaşă atât cât să se poată turna în sticle.

Când s-a îngroşat suficient, se toarnă fierbinte în sticle, aşezate pe lame de cuţit ca să nu se spargă. Pentru acelaşi motiv, se toarnă la început câte puţin în fiecare sticlă, pentru a le încălzi treptat.

Sticlele, umplute până la gât, se închid cu dopuri şi se înfăşoară în pături de lână, în care se ţin până a doua zi. După ce s-au răcit sticlele şi dopurile s-au zvântat, se acoperă cu cap­sule, parafină sau smoală.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.