Bulion delicios de legume

Printeaza

O reteta simpla de bulion delicios de legume din: morcovi, telina, usturoi, praz, ciuperci, ceapa, rosii, frunza de dafin, patrunjel verde, cimbru, vin alb sec si boabe de piper negru.

Ingrediente:

  • 425 g morcovi, tocaţi
  • 700 g ţelină, tocată
  • 2 tije de ţelină, tocate
  • 1 căpăţână de usturoi, nedescojit,tăiat în două
  • 400 g praz, doar partea albă, tocat
  • 75 g ciuperci, tăiate în jumătăţi
  • 300 g ceapă, tocată
  • 175 g roşii, tăiate sferturi
  • 1 frunză de dafin
  • 3 crenguţe de pătrunjel verde
  • 1 crenguţă de cimbru proaspăt
  • 1,5 litri vin alb sec
  • 4 boabe de piper negru

 

Mod de preparare:

Se pun morcovii, ţelina, usturoiul, prazul, ciupercile, ceapa, roşiile, dafinul, pătrunjelul, cimbrul, vinul şi 2,5 litri de apă rece într-o oală mare de inox sau o oală cu fundul gros. Se pune la fiert, îndepărtând spuma formată la suprafaţa lichidului, dacă este necesar

Imediat ce lichidul fierbe, se reduce flacăra, se adaugă boabele de piper negru, se acoperă parţial şi se lasă să fiarbă încet 2 ore sau până când s-a evaporat jumătate din lichid, spumând supa de câte ori e nevoie.

Se strecoară bulionul obţinut la fel ca la bulionul de pui. Se păstrează până la 4 zile în frigider sau până la 3 luni în congelator.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.