Bulion cu miere de albine
PrinteazaO reteta de bulion cu miere de albine din: rosii si miere.
- 10 kg rosii
- aproximativ 10 linguri miere
Mod de preparare:
Se spala rosii, se curata de cotoare si se trec prin separatorul de seminte si coji. Se toarna sucul obtinut intr-o oala mare sau in 2-3 vase mici. Se fierbe sucul pana scade la jumatate.
Se masoara cantitatea de suc si se adauga pentru fiecare litru o lingura de miere. Se continua fierberea, amestecand cu o lingura de lemn, pana cand bulionul se ingroasa. Se toarna bulionul fierbinte in sticle de 500 ml, asezate pe suporturi metalice. Se leaga sticlele cu celofan sau se inchid cu capace metalice.
Se lasa sa se raceasca acoperite cu paturi, pana a doua zi. Daca nu se consuma integral, sticla deschise se pastreaza in frigider si se consuma cat mai repede, in 2-3 zile.
Bulion cu miere de albine
Pofta buna!