Bull Shot Cocktail
PrinteazaBull Shot Cocktail din: vodca, zeama de carne de vita, suc de lamaie, tabasco, sos worchester, sare, piper.
Calitate – slab alcoolizat
Bază alcoolică – vodcă
Pahar – tumbler mijlociu
Categorie – Vodka drinks
Decoraţiune – nici una
Se serveste înainte de prânz
Ingrediente:
- 3/10 vodcă neutră
- 6/10 zeamă de carne de vită
- 1/10 suc de lămâie
- câteva picături de tabasco
- câteva picături de sos Worchester
- sare
- piper
Apărut în Statele Unite, în anii ’60, a intrat în codificarea IBA începând din 1987.
Denumirea provine din limba engleză şi înseamnă „glonte pentru un taur furios”, într-adevăr, în versiunea rece, este recomandabil să se consume mai ales în timpul dimineţii, ca energizant pentru cei care au avut o noapte agitată, cu o petrecere prelungită: în versiunea fierbinte, este considerat un aperitiv excelent sau o completare ideală pentru o masă frugală.
Mod de preparare:
Versiunea rece se pun unul după altul ingredientele cu puţină gheaţă mărunţită în shakerul obişnuit sau într-un boston american.
Se agită energic şi se toarnă în tumbler.
Versiunea fierbinte se pregăteşte direct în tumbler, punând înainte de ingrediente stirerul şi, apoi, supa foarte fierbinte, vodca, sucul de lămâie, picăturile de sos Worcester, tabasco, sarea şi piperul.
Savurati!