Bulz ardelenesc
PrinteazaO reteta de bulz ardelenesc din: apa calduta, malai, sare, branza de oi, carnati de casa, slanina afumata, costita sau jambon, branza afumata si ulei.
Poate te intereseaza si Bulz delicios
Ingrediente:
- 2 1 de apă călduţă (zer)
- 600 g mălai
- 1 lingură sare
- 1/2 kg brânză de oi frământată sau brânză de burduf
- 3-4 cârnaţi de casă
- 250 g slănină afumată costiţă sau jambon
- 200 g brânză afumată
- 1 lingură ulei
Mod de preparare:
Taie carnaţii în 2-3 bucăţi, rumeneşte-i în tigaie fără grăsime sau frige-i uşor pe grătar înainte să-i tai. Taie fâşii slănina, apoi toac-o mărunt. Dacă foloseşti costiţă, tai-o felii subţiri. La fel procedezi şi cu jambonul.
Cerne mălaiul cât se încălzeşte apa sau zerul pe foc. Foloseşte un ceaun mare. Pune sarea, lasă să dea în clocot şi adaugă mălaiul în ploaie. Amestecă folosind o lingură de lemn sau un făcăleţ ca să se omogenizeze. Primele 5 minute amestecă în mămăligă fără întrerupere, apoi dă focul mic şi lasă să fiarbă 10 minute. Amestecă din nou mămăliga ca să fiarbă uniform şi mai las-o 10-15 minute.
Scoate bucăţi de mămăligă pe un fund de lemn, apasă cu lingura ca să ai loc pentru 2 linguri cu brânză, 2 bucăţi de cârnat şi slănină sau costiţă. Cu mâna udă, dă-le forma rotundă. Dacă nu reuşeşti, foloseşte un castronel. Aşază bulzurile la rând pe o tavă unsă cu ulei şi introdu-le la cuptor pentru 15 minute. Scoate tava şi rade brânza afumată peste bulzurile rumenite. Serveşte bulzul cald, alături de un ou ochi.
Bulz ardelenesc
Pofta buna!
Incoming search terms:
- bulz ardelenesc
- reteta bulz ardelenesc
- bulz ardelenesc la cuptor
- bulz ardelenesc reteta
- bulz ardelenesc cuptor
- bulz la cuptor
foarte bun bulz-ul asta