Bulz ciobanesc cu oua ochiuri
PrinteazaBulz ciobanesc cu oua ochiuri din: malai, branza de burduf, apa, zer sau lapte, unt, smantana, oua, sare.
- 500 g mălai
- 400 g brânză de burduf
- 1 1/2 l apă
- zer sau lapte
- 2 linguri cu unt
- 1 cană cu smântână
- 4-6 ouă
- 1 lingură cu sare
Mod de preparare:
Faceţi o mămăligă din apă (zer sau lapte dulce sau acru) care ajunge la punctul de fierbere, mălai pus în ploaie şi sare. Lăsaţi să fiarbă 25 min, timp în care amestecaţi cu lingura de lemn sau melesteul în ceaun. în felul acesta mămăliga fierbe uniform şi nu face cocoloaşe.
Luaţi din mămăligă bucăţi mari pe care le aşezaţi pe rând pe un fund de lemn, le apăsaţi cu lingura ca să obţineţi nişte pătrate mari. Puneţi peste mămăligă brânză de burduf sau telemea dată pe râzătoare şi bucăţi mici de unt. Strângeţi mămăliga ca pe o minge şi neteziţi cu mâna umedă.
Aşezaţi bulzurile intr-o tavă neunsă pe care o ţineţi pe plită sau în cuptorul cald 1/4 oră.
Faceţi ouă ochiuri fierte în apă sau prăjite în unt şi treceţi pe farfuriile de servit: ou ochi şi bulz. Acoperiţi cu smântână.
Serviţi fierbinte, lângă vin alb.
Pofta buna!