Bulz cu sunca
PrinteazaBulz cu sunca din: apa, malai, cascaval, sunca de pui, sare, ulei.
- 500 ml apă
- 300 g mălai
- 200 g caşcaval
- 200 g şuncă de pui
- sare
- ulei pentru prăjit
Mod de preparare:
Se prepară mai întâi mămăliga folosind apă, 200 g mălai şi un praf de sare. Se lasă mămăliga să se răcească, cât să se poată modela.
Se taie bucăţele caşcavalul şi şunca de pui.
Se ia cu mâna udă din mămăliga călduţă, se formează o minge, iar în mijloc se pun bucăţele de caşcaval şi şuncă, după care se formează bulzul.
Se procedează astfel până se termină mămăliga, caşcavalul şi şunca. Se tăvălesc bucăţile de bulz prin mălaiul rămas şi se prăjesc în ulei încins.
Pofta buna!