Bulz de burduf cu mamaliguta
PrinteazaBulz de burduf cu mamaliguta din: apa, malai, sare, branza, unt, costita, cascaval, carnati.
- 1,5 l apă
- 500 g mălai
- sare
- 300 g brânză de burduf
- 2 linguri cu unt
- 200 g costiţă afumată
- 2 linguri cu caşcaval
- 3-4 cârnaţi fripţi
Mod de preparare:
Intariti apa (puteţi folosi lapte sau zer), adăugaţi mălaiul în ploaie, amestecaţi cu lingura de lemn sau melesteul ca să nu se formeze cocoloaşe, fierbeţi la foc mic 20 min.
Luaţi cu lingura bucăţi mari de mămăligă, întindeţi pe un fund de lemn, aşezaţi brânză de burduf, carnaţii prăjiţi sau fripţi pe grătar şi costiţă tăiată felii subţiri.
Presăraţi caşcaval şi strângeţi peste toate mămăliga. Rotunjiţi cu mâna urmezită, aşezaţi bulzurile într-o cratiţă unsă cu unt, ţineţi la cuptor sau pe plită 15 min.
Serviţi fierbinte, cu must roşu.
Pofta buna!