Bulz romanesc
PrinteazaBulz romanesc din: malai, apa, sare, branza de burduf sau cas, unt, ceapa rosie, patrunjel.
- 300 g mălai
- apă
- sare
Pentru umplutură:
- 250 g brănză de burduf sau cas framăntat
Pentru copt:
- 100 g unt
Pentru decor:
- ceapă rosie
- pătrunjel
Mod de preparare:
Pentru mămăligă, se pune apa la fiert cu un praf de sare si un pumn de mălai. Când începe să clocotească, se adaugă şi restul mălaiului, in ploaie, şi se amestecă cu sucitorul.
Se lasă pe foc aproximativ 20 de minute să fiarbă bine si apoi se răstoarnă într-o tavă. Se lasă să se răcorească un pic.
Se ia din mămăligă o cantitate de mărimea unei portocale, se întinde în palmă, se asază o nucă de brânză, se modelează ca la găluste si se asază într-o tavă de cuptor. Se repartizează unt deasupra si se lasă 10 minute la cuptor să se rumenească.
Se serveşte cu ceapă roşie şi pătrunjel.
Bulz romanesc
Pofta buna!