Bulz Tradițional Românesc

Printeaza

Bulz Tradițional Românesc din: mamaliga, branza de burduf, carnati afumati, unt, sare, piper. Descoperiți savoarea autentică a tradiției românești cu această rețetă de bulz tradițional!

O combinație perfectă de brânză, mămăligă și cârnați, bulzul este un preparat rustic, îndrăgit în întreaga Românie. Aflați mai multe despre originile și istoria acestui fel de mâncare unic, care își are rădăcinile în bucătăria pastorală românească.

 

Ingrediente:

  • 500g mămăligă (preparată din mălai)
  • 300g brânză de burduf
  • 200g cârnați afumați
  • 2 linguri unt
  • Sare și piper, după gust

 

Mod de Preparare:

Preparați mămăliga conform instrucțiunilor de pe pachet.

Tăiați brânza de burduf în cuburi și amestecați-o cu mămăliga fierbinte.

Formați bile din amestecul de mămăligă și brânză.

Tăiați cârnații în bucăți și încorporați-i în fiecare bilă de mămăligă.

Topiți untul într-o tigaie și prăjiți bulzul pe toate părțile până devine auriu.

Serviți cald, cu smântână sau iaurt după preferințe.

Bulz Tradițional Românesc

Informații Nutriționale (per porție):

  • Calorii: 650 kcal
  • Carbohidrați: 45g
  • Proteine: 25g
  • Grăsimi: 40g

 

 

Pofta buna!

 

 

 


poate iti place si:

Bulz cu telemea

Bulz cu telemea din: malai, oua, telemea, cascaval, unt, sare. Ingrediente: 5 oua boia turmeric 200 g mălai apa sare 250 g telemea 50 g caşcaval unt   Mod de preparare: Se bat pe rând 5 ouă; primul se condimentează cu boia, al doilea cu turmeric, al treilea cu piper roşu, al patrulea cu pătrunjel […]

 

Bulz de burduf cu mamaliguta

Bulz de burduf cu mamaliguta

Bulz de burduf cu mamaliguta din: apa, malai, sare, branza, unt, costita, cascaval, carnati. Ingrediente: 1,5 l apă 500 g mălai sare 300 g brânză de burduf 2 linguri cu unt 200 g costiţă afumată 2 linguri cu caşcaval 3-4 cârnaţi fripţi   Mod de preparare: Intariti apa (puteţi folosi lapte sau zer), adăugaţi mălaiul […]

 

Bulz de mamaliga ca-n Moldova din: apa, malai, sare, branza de burduf, costita afumata, carnati, cascaval.

Bulz de mamaliga ca-n Moldova

Bulz de mamaliga ca-n Moldova din: apa, malai, sare, branza de burduf, costita afumata, carnati, cascaval. Ingrediente: 1 1/2 l apă, zer sau lapte nefiert 500 mălai cernut sare pentru mămăligă 300 g brânză de burduf (sau brânză frământată de oi sau capră) 200 g costiţă afumată 4 cârnaţi 3 linguri cu caşcaval ras   […]

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.