din: mere, faina de grau, zahar granulat, unt, ou, lapte, praf de copt, scortisoara, sare. Încercați această rețetă simplă de brioșe cu mere, pregătite rapid și ușor în air fryer. Gustul dulce al merelor și aroma de scorțișoară fac din aceste brioșe o alegere perfectă pentru micul […]
Bulz
PrinteazaBulz din: apa, malai, branza de burduf, unt, lapte batut.
Ingrediente:
- 1 litru apă
- 500 g mălai
- 500 g brânză de burduf
- 50 g unt
- 500 ml lapte bătut
Mod de preparare:
Bulz: Nu mă-ndoi de la regulă, deci tot cu brânză de burduf grasă, sărată şi usturoasă vă zic să umpleţi bucăţile de mămăligă întinse un pic pe o scândură şi unse cu unt.
O să iasă nişte găluşte, care n-o să aibă mai mult de o jumătate de chil, cu tot cu cele 150 g de brânză per bucată
Să n-aibă cepuri albe de brânză, ci mămăliga să fie bine rotunjită, ca un pântec galben peste miezul ce-i bun încins şi apărat .
Acum se dă iute la jar, dar nu în măduva roşie la care se frige o carne,ci în spuză, spre sfârşit, când focul s-a ascuns şi bulzul se va coace mai mult îngropat în cenuşa caldă
E bun şi e gata când a prins coajă peste tot şi s-a rumenit.
Pofta buna!
Risotto alla Milanese: O Călătorie Culinară de la Istorie la Farfurie
Risotto alla Milanese, un preparat emblematic al bucătăriei italiene, își are rădăcinile în orașul Milano. Această delicatesă se remarcă prin nuanțele sale de galben-auriu și aroma unică, conferite de utilizarea șofranului. Originea și Evoluția Risotto alla Milanese Risotto alla Milanese are origini ce datează […]
Nu am mai mancat bulz facut asa. Sa inteleg ca nu am mancat pana acum? :))