Bulzi de varza
PrinteazaBulzi de varza din: varza, orez, ceapa, costita, morcovi, telina, bulion, ulei, vin, cimbru, sare, piper.
- 1 varză murată
- 200 g orez
- 2 cepe
- 250 g costiţă afumată
- 2 morcovi
- 1 ţelină
- 2 linguri bulion
- 150 ml ulei
- 50 ml vin alb
- cimbru
- sare
- piper pisat
- piper boabe
Mod de preparare:
Alegi foi de varză ca pentru sarmale. Fierbi orezul pe jumătate în 400 ml apă. Tai costiţa în felii subţiri şi le prăjeşti apoi în ulei. Scoţi feliile de costiţă pe o farfurie.
Toci ceapa mărunt şi o căleşti în ulei, apoi adaugi orezul, cimbru, sare, piper şi un vârf de linguriţă de bulion. Inăbuşi câteva minute, apoi iei de pe foc.
Din această compoziţie faci bulzi (cocoloaşe) de mărimea unor perişoare pe care le înveleşti în felii de costiţă, apoi în foi de varză. Aşezi bulzii într-o cratiţă pe un strat de varză tocată mărunt.
Printre bulzi, pui bucăţi de morcov şi de ţelină. Acoperi bulzii cu un strat de varză tocată, presari boabe de piper şi torni apă amestecată cu bulion şi cu vin, cât să acopere.
Laşi să fiarbă până scade sosul, apoi dai totul la cuptor pentru 20 de minute.
Pofta buna!