Burek cu carne

Printeaza

O reteta delicioasa de burek cu carne din: foi de placinta, carne tocata de vita, ceapa, ardei gras, ulei, morcov, ierburi aromate, sare, piper, boia, ou, smantana si apa minerala.

Ingrediente:Burek cu carne

  • 1 pachet foi de plăcintă
  • 600-700 g carne tocată de vită
  • 3 cepe
  • 1 ardei gras
  • 2 linguri ulei
  • 1 morcov ras
  • ierburi aromate (oregano, busuioc)
  • sare
  • piper
  • boia
  • 1 ou
  • 100 ml smântână
  • 100 ml apă minerală

 

Mod de preparare:

Căleşti uşor ceapa toca­tă în uleiul încins, apoi adaugi ardeiul gras tocat mărunt şi morcovul ras. Laşi să se ru­menească puţin, adaugi car­nea şi condimentezi cu ierburi aromate, după gust.

Ames­teci continuu circa cinci minu­te, adaugi sare, piper şi boia, după gust, şi laşi să se răcească. Intr-o tavă unsă cu ulei, pui un strat din trei foi de plăcintă, având grijă ca ultima să fie unsă cu câteva picături de ulei.

Peste stratul de foi, în­tinzi 1/3 din amestecul de car­ne şi continui aşa până ter­mini ingredientele. Deasupra trebuie să ai foi de plăcintă. O tai bucăţi cu un cu­ţit ascuţit (ca să fie mai uşor de tăiat după coacere), iar deasupra adaugi oul bătut cu smântână şi apa minerală. Introduci tava la cuptor, la foc mediu, circa 45-50 de minute.

Trebuie să se rumenească bine. O laşi să se răcească, după care o tai urmând liniile trasate iniţial.

Burek cu carne

Burek cu carne

Pofta buna!

 

 

Incoming search terms:

  • burek cu carne

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.