Burek cu carne de miel si vita
PrinteazaO reteta de burek cu carne din: faina, ulei de masline extravirgin, drojdie, apa, sare, carne tocata, ceapa, ulei de masline, scortisoara, patrunjel, sare si piper.
- 4 ceşti faină albă
- 8 linguri ulei de măsline extravirgin
- 2 linguriţe drojdie uscată
- 100 ml apă
- sare
pentru umplutură:
- 500 g carne tocată (miel şi vită)
- 1 ceapă mare
- 3 linguri ulei de măsline extravirgin
- 1 praf de scorţişoară
- 1 legătură pătrunjel
- sare
- piper
Mod de preparare:
Pune într-un castron faina, un praf de sare, uleiul şi drojdia dizvolvată în apă şi amestecă-le. Amestecă până când obţii un aluat potrivit de tare. Lasă-1 să crească la căldură. Frământă aluatul de mai multe ori, lăsându-1 să crească de fiecare dată.
Căleşte carnea într-o tigaie cu 3 linguri de ulei încins până când începe să se rumenească. Adaugă ceapa tăiată julien. Ţine-o pe foc, amestecând frecvent, până când se evaporă tot lichidul.
Adaugă scorţişoara, sare şi piper, după gust, şi ţine amestecul în continuare pe foc până când carnea este bine pătrunsă. Pune pătrunjelul tocat şi lasă compoziţia să se răcească.
Imparte aluatul în două. Întinde dintr-o jumătate o foaie subţire şi îmbracă cu ea o formă rotundă unsă cu puţin ulei. Pune compoziţia şi distribui-o uniform.
Intinde a doua foaie de aluat şi aşaz-o deasupra umpluturii. Lipeşte marginile aluatului, unind cele două foi.
Coace plăcinta în cuptorul încălzit Ia 180° C până când crusta capătă o culoare aurie si serveste-o tăiată sferturi.
Burek cu carne de miel si vita
Pofta buna!