Placintele (Burekas)
PrinteazaPlacintele din: unt, faina, apa calda, sare, branza, spanac, galbenusuri, galbenus, seminte de susan.
- 200 g unt sau margarina
- 750 g de faina
- apa calda
- sare
Ingrediente pentru umplutura:
- 130 g branza rasa
- 250 g spanac fiert
- 3 galbenusuri
Ingrediente pentru decor:
- 1 galbenus
- seminte de susan
Mod de preparare:
Pentru a face aluatul, se amesteca margarina sau untul topit impreuna cu faina si sarea. Se adauga apa calduta si se framanta pana se obtine un aluat potrivit. Se decupeaza cercuri cu ajutorul unui pahar. Se amesteca toate ingredientele pentru umplutura si se pune cate o lingurita pe fiecare cerc de aluat.
Se impaturesc si se ung cu galbenus batut, apoi se presara seminte de susan. Se asază pe o tava neaderenta si se coc la 180 grade C, pana devin aurii.
Placintele
Pofta buna!