Bureti ardelenesti cu ceapa verde
PrinteazaBureti ardelenesti cu ceapa verde din: bureti, sunca, vin, marar, foaie de dafin, rosii, ceapa, ulei, sare, piper.
- 800 g bureţi
- 200 g şuncă afumată
- 1 cană vin
- 2 legături mărar
- 1 foaie dafin
- 6 roşii
- 6 fire de ceapă verde
- 1 cană ulei
- sare
- piper
Mod de preparare:
Bureţii, şunca şi ceapa le tai felii şi le căleşti în ulei. Adaugi apoi mărarul tocat, vinul şi sarea.
După câteva minute, adaugi roşiile tăiate felii, foaia de dafin şi piperul.
Acoperi vasul cu un capac şi îl dai la cuptor pentru 40 de minute, la foc mic.
Pofta buna!
poate iti place si:
Papara cu bureti
Papara cu bureti din: ciuperci, oua, ulei, sare, piper, patrunjel. Ingrediente: 200 g bureţi ulei 4 oua sare piper flori de papadie patrunjel Mod de preparare: Se spală 200 g bureţi de mai, se taie şi se prăjesc în puţin ulei. Se bat 4 ouă cu sare, piper şi cu 6-7 flori de păpădie, […]
Tagliatelle cu bureti
Tagliatelle cu bureti din: tagliatelle, bureti, ulei, usturoi, parmezan, ardei, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 500 g tagliatelle 6 bureţi galbeni 2-3 linguri ulei de măsline 3 căţei de usturoi 100 g parmezan ras 1 ardei iute mic câteva fire de pătrunjel sare piper Mod de preparare: Speli bureţii şi îi tai bucăţele potrivite. In acest timp, […]
Pastrav la gratar cu bureti galbiori
Pastrav la gratar cu bureti galbiori din: pastrav, galbiori, ulei, usturoi, lamaie, sare, piper, rozmarin. Ingrediente: 1 păstrăv mare 500 g bureţi gălbiori 50 ml ulei 1/2 căpăţână de usturoi 1 lămâie piper rozmarin sare Mod de preparare: Se curăţă peştele, se spală şi se usucă cu şerveţele absorbante. în interiorul peştelui se pun […]
Supa de bureti cu smantana
Supa de bureti cu smantana din: bureţi, unt, făină, ceapă, morcovi şi rădăcină de pătrunjel, pătrunjel verde, smântână, piper măcinat, orez, sare. Ingrediente: 200 g bureţi 50 g unt 20 g făină 1 ceapă mică 1-2 fire morcovi şi rădăcină de pătrunjel pătrunjel verde 100 ml smântână piper măcinat 40 g orez sare Mod de […]
Pofta buna!