Bureti de padure cu smantana

Printeaza

Bureti de padure cu smantana din: ceapa, usturoi, foaie de dafin, cuisoare, faina, unt, lapte, smantna, bureti de padure, sare, piper, supa, nucsoara, coaja de lamaie, patrunjel.

Ingrediente:

  • 1 ceapa mare
  • 1 catel de usturoi
  • 1 foaie de dafin
  • 2 cuisoare
  • 50 g faina
  • 90 g unt
  • 800 ml lapte
  • 300 ml smantana
  • 850 g bureti de padure (sau amestec de ciuperci)
  • sare
  • piper
  • 250 ml supa
  • nucsoara rasa
  • 1 varf de cutit coaja de lamaie rasa
  • 2 linguri patrunjel tocat

 

Mod de preparare:

curăţă ceapa şi usturoiul. Se taie în două ceapa, iar într-una din jumătăţi se înfig cuişoare şi foi de dafin. Cea de-a doua jumătate de ceapă se toacă, la fel ca şi usturoiul.

prepară sosul bechamel: se căleşte făina în 20 g unt, se toar­nă treptat laptele, amestecând, se dă în clocot şi se lasă să fiarbă la foc moale cca 5 min.

adaugă ceapa împănată şi se mai lasă să fiarbă la foc moale încă 12 min. adaugă apoi 200 ml smântână şi se lasă să fiarbă 8 min.

îndepărtea­ză ceapa împănată. Se curăţă bureţii şi se spală; se prăjesc la foc iute în 2 linguri de unt şi se scot din tigaie.

In restul de unt se călesc ceapa şi usturoiul tocate. Se toarnă supa şi se dă în clocot. Se adaugă ciupercile şi sosul Bechamel, se dă în clocot şi se condimentează.

bate restul de smântână şi se adaugă. La final se presară pătrunjel.

Bureti de padure cu smantana

Bureti_de_padure_cu_smantana

Pofta buna!

 

 

1 comentariu

  1. O sa incerc ciupercile cu smantana

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.