Bureţi cu sos alb
PrinteazaBureţi cu sos alb
Ingrediente:
- 500 g bureţi
- 3-4 cepe
- 1- 2 linguri făină
- usturoi
- pătrunjel
- sare
- ulei
Mod de preparare:
Bureţi cu sos alb: Cureţi şi speli bine bureţii, apoi îi fierbi în apă cu sare timp de 10-15 minute. Când sunt gata, îi scurgi şi îi tai fideluţă. Ceapa o cureţi, o toci şi o înăbuşi în puţin ulei.
După ce s-a aurit, pui bureţii şi le prăjeşti împreună 3 minute, după care adaugi făina şi 1 ceaşcă din zeama în care au fiert ciupercile. Potriveşti sosul ca la ciulama: pui sare după gust şi usturoiul tăiat felii subţiri.
Laşi să fiarbă la foc mic până se înmoaie usturoiul (nu mai mult, că-şi pierde gustul).
Când mâncarea e gata presari şi pătrunjelul tocat.
Poftă bună
Incoming search terms:
- bureti cu usturoi