Burger american cu sos Barbeque
PrinteazaBurger american cu sos Barbeque din: carne tocata de vita, bacon, branza Cheddar, rosie, salata iceberg, chifle de hamburger, sare, piper, mustar, miere, sos de soia, ketchup, sos Worcestershire, ulei.
- 1 kg carne tocată de vită
- 5 felii de bacon
- 100 g brânză Cheddar
- 1 roşie
- 5 frunze de salată iceberg
- 5 chifle de hamburger
- sare şi piper negru după gust
Pentru sosul barbecue:
- 1 lingură muştar
- 1 lingură muştar cu boabe întregi
- 3 linguri de miere
- 1 linguriţă sos de soia light
- 2 linguriţe sos de soia dark
- 2 linguri de ketchup
- 1 lingură sos Worchestershire
- 1 lingură ulei de floarea soarelui
- sare şi piper negru după gust
Mod de preparare:
Pentru sos, amestecaţi toate ingredientele amintite şi bateţi-le cu o paletă până la omogenizare.
Asezonaţi carnea tocată cu sare şi piper negru şi amestecaţi. Formaţi cinci chiftele de hamburger şi prăjiţi-le pe grătar, alături de bacon
Odată ce au prins o crustă crocantă, ungeţi partea prăjită cu sos. întoarceţi şi aşezaţi baconul şi o felie de brânză pe burger.
Tăiaţi chiflele în jumătate şi prăjiţi-le pe grătar rapid, pe ambele părţi. Aşezaţi câte un burger pe fiecare chifla împreună cu baconul şi brânza, şi puneţi deasupra o felie de roşie şi o frunză de salată iceberg.
Pofta buna!