Burger cu carne de pui si mango
PrinteazaBurger cu carne de pui si mango din: piept de pui, cimbru, ulei de masline, amestec de condimente, zeama de lime, chifle, mango, rosie, salata verde, maioneza, ketchup.
- 2 bucati piept de pui fara piele
- frunzele de la cateva fire de cimbru
- 1 lingura ulei de masline
- 2 lingurite amestec de condimente
- zeama de la 1 lime
- 2 chifle mari
- 1/2 mango mic, curatat de coaja si sambure si feliat
- 1 rosie, feliata
- 1 salata verde mica, rupta in bucati
- 2 linguri de maioneza si ketchup pentru servit (optional)
Mod de preparare:
Pune pieptul de pui între două bucăţi de folie alimentară şi bate-l cu un sucitor, pentru a-l aplatiza. Amestecă cimbrul, uleiul, condimentele jerk şi jumătate din zeama de lime într-un bol. Adaugă puiul şi lasă-l la marinat 5 minute.
Incinge bine o tigaie-grill şi găteşte puiul 4-5 minute pe fiecare parte sau până când se pătrunde. Dă-l la o parte de pe foc. între timp, prăjeşte jumătăţile de chifle 1-2 minute.
Pune carnea pe chifle şi aşază deasupra feliile de mango, de roşie şi câte o mână de salată verde. Stoarce restul de lime şi completează, dacă preferi, cu maioneză şi ketchup.
Burger cu carne de pui si mango
Pofta buna!