Burger cu carne de vita

Printeaza

Burger cu carne de vita din: carne tocata de vita, ceapa, sos Worcestershire, patrunjel, ou, sare, piper, ulei, chifle, maioneza, rosii, ceapa, castraveti murati.

Ingrediente:Burger cu carne de vita

  • 500 g carne tocată de vită
  • 1 ceapă mică, tăiată mărunt
  • 1 linguriţă cu sos Worcestershire
  • 2 linguri cu pătrunjel verde, tăiat mărunt
  • 1 gălbenuş
  • sare şi piper, după gust
  • ulei, pentru uns grătarul

Pentru servire:

  • 4 chifle
  • câteva frunze de salată verde
  • 4-8 felii de roşii, mari
  • sos de maioneză
  • câteva felii de ceapă roşie
  • 2 castraveţi muraţi, feliaţi
  • 4 beţe de frigărui, din lemn

 

Mod de preparare:

Pune carnea tocată într-un castron şi adaugă ceapa, sosul, pătrunjelul şi gălbenuşul. Asezonează cu sare şi piper şi amestecă bine.

Imparte compoziţia în 4 şi modelează burgeri pe care îi laşi la rece 30 de minute, sau peste noapte, până vrei să îi găteşti.

Unge cu ulei un grătar şi încălzeşte-l bine. Coace burgerii 4-5 minute pe fiecare parte, până când sunt gata.

Pentru a servi, taie fiecare chiflă în jumătate şi prăjeşte-le pe interior, pe grătar. Pune la bază o frunză de salată, apoi 1-2 felii de roşie, un burger, sos de maioneză şi la sfârşit ceapa roşie.

Acoperă cu cealaltă jumătate de chiflă. Deasupra aşază 2-3 felii de castraveţi muraţi şi înfige totul într-o frigăruie.

Serveşte cu chipsuri, dacă doreşti.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.