Burger cu carne de vita
PrinteazaBurger cu carne de vita din: carne tocata de vita, ceapa, sos Worcestershire, patrunjel, ou, sare, piper, ulei, chifle, maioneza, rosii, ceapa, castraveti murati.
- 500 g carne tocată de vită
- 1 ceapă mică, tăiată mărunt
- 1 linguriţă cu sos Worcestershire
- 2 linguri cu pătrunjel verde, tăiat mărunt
- 1 gălbenuş
- sare şi piper, după gust
- ulei, pentru uns grătarul
Pentru servire:
- 4 chifle
- câteva frunze de salată verde
- 4-8 felii de roşii, mari
- sos de maioneză
- câteva felii de ceapă roşie
- 2 castraveţi muraţi, feliaţi
- 4 beţe de frigărui, din lemn
Mod de preparare:
Pune carnea tocată într-un castron şi adaugă ceapa, sosul, pătrunjelul şi gălbenuşul. Asezonează cu sare şi piper şi amestecă bine.
Imparte compoziţia în 4 şi modelează burgeri pe care îi laşi la rece 30 de minute, sau peste noapte, până vrei să îi găteşti.
Unge cu ulei un grătar şi încălzeşte-l bine. Coace burgerii 4-5 minute pe fiecare parte, până când sunt gata.
Pentru a servi, taie fiecare chiflă în jumătate şi prăjeşte-le pe interior, pe grătar. Pune la bază o frunză de salată, apoi 1-2 felii de roşie, un burger, sos de maioneză şi la sfârşit ceapa roşie.
Acoperă cu cealaltă jumătate de chiflă. Deasupra aşază 2-3 felii de castraveţi muraţi şi înfige totul într-o frigăruie.
Serveşte cu chipsuri, dacă doreşti.
Pofta buna!