Burger cu ciuperci si ardei copti si gorgonzola
PrinteazaBurger cu ciuperci si ardei copti si gorgonzola din: chiflă graham cu susan, ciuperci champignon, ardei capia, sare, piper negru, gorgonzola, marar sau patrunjel, furnze de rucola sau salata, otet.
Ingrediente:
- 1 chiflă graham cu susan
- 2 ciuperci champignon mari
- 2 ardei capia mici
- sare
- piper negru măcinat
- 2 felii (circa 50 g) gorgonzola
- 2 fire de mărar sau pătrunjel
- câteva frunze de rucola sau 2 frunze de varză
- 1 lingură oţet
Mod de preparare:
Coci ardeii pe foc sau în cuptorul încins, întorcându-i pe toate părţile, Ii pui într-un vas, îi presari cu sare şi îi acoperi cu un capac.
După ce s-au mai răcit, îi cureţi de coajă şi cotoare şi îi rupi în fâşii, după care îi stropeşti cu oţetul şi îi laşi în frigider pentru 1/4 oră.
Cureţi ciupercile şi le frigi pe un grătar, punând în interior câte puţină gorgonzola, când sunt aproape gata.
Tai chifla în jumătate, pe orizontală. Frigi pe grătar cele două felii, cu tăietura către grill.
Pe jumătăţile de chiflă călduţe, întinzi brânza rămasă.
După ce s-au răcit, pui pe jumătatea inferioară frunze de rucola sau frunze tocate de varză, ardeii bine scurşi, ciupercile fripte şi le presari cu verdeaţă fin tocată, sare şi piper după gust.
Ambalezi chifla în folie de plastic sau în pungă de hârtie cerată.
Burger cu ciuperci si ardei copti si gorgonzola
Pofta buna!