Burger cu somon afumat
PrinteazaBurger cu somon afumat din: bagel, somon, crema de branza, rosii, usturoi, ceapa, salata, mustar, ulei, sare, piper.
- 2 bagel
- 70 g somon afumat (2 felii)
- 50 g cremă brânză
- 2 roşii
- 1 căţel usturoi
- 1 ceapă roşie
- 1/2 linguriţă ierburi aromatice (oregano, mentă)
- salată verde
- 2 linguriţe muştar
- 1 linguriţă oţet sau zeamă de lămâie
- 1 gălbenuş crud
- ulei de măsline
- sare
Mod de preparare:
Pentru sos, subţiază muştarul cu oţet sau zeamă de lămâie, adaugă sare, gălbenuşul crud şi toarnă uleiul treptat, frecând ca la maioneză. Amestecă crema de brânză cu usturoiul pisat şi ierburile aromatice.
Taie bagelul proaspăt în două. Unge jumătatea de jos a covrigului cu acest amestec. Pune deasupra rondele de ceapă roşie şi roşie. Aşază felia de somon afumat şi toarnă sosul de muştar.
Acoperă şi serveşte.
Pofta buna!