Burger cu varza, muschi de porc si plante aromatice
PrinteazaBurger cu varza, muschi de porc si plante aromatice din: varză, muschi de porc, ceapa, sare, piper negru, ketchup, maioneza, chifle, plante aromatice, roşii sau morcov, ulei, usturoi.
- 1 varză mică
- 600 g muşchi de porc
- 2 cepe
- sare
- piper negru măcinat
- 3 linguri ketchup
- 3 linguri maioneză
- 6 chifle
- plante aromatice
- felii de roşii sau morcov pentru ornat
- 3 linguri ulei
- 3-4 căţei de usturoi
Mod de preparare:
Speli carnea şi o tai apoi în cuburi de circa 2 cm. Cureţi ceapa, o toci şi o căleşti într-o tigaie cu ulei încins, împreună cu carnea.
Când carnea s-a pătruns, adaugi usturoiul, în prealabil curăţat şi tăiat în felioare, sare şi piper după gust. Amesteci şi iei vasul de pe foc.
Cureţi varza de cotor şi eventualele frunze veş Toci fin varza şi o opăreşti cu apă cât să o acopere, apoi o fierbi 6-7 minute. Scurgi în strecurătoare varza şi o treci prin jet de apă rece.
Amesteci varza fiartă şi răcită, maioneza şi plantele aromatice. Tai chiflele în două felii, pe orizontală şi le prăjeşti puţin, pe grill.
Pe jumătăţile de jos repartizezi varză, carne, ketchup, apoi din nou varză. Acoperi cu cealaltă jumătate de chiflă şi decorezi cu felii de roşii sau de morcovi.
Burger cu varza, muschi de porc si plante aromatice
Pofta buna!