Burger de pui cu salata
PrinteazaBurger de pui cu salata din: carne tocata de pui, cimbru, lamaie, sfecla, ceapa rosie, patrunjel, ulei de masline, mustar cu boabe, salata verde.
- 500 g carne tocata de pui
- 1/2 lingurita de cimbru uscat sau 2 lingurite de cimbru proaspat
- 1 lamaie
Pentru salata:
- 250 g de sfecla fiarta, taiata cubulete
- 1 ceapa rosie mica, tocata fin
- 2 linguri de patrunjel tocat
- 2 lingurite ulei de masline
- 2 lingurite de mustar cu boabe
- 1 salata verde tanara, pentru servit lipie din faina integrala, pentru servit
Mod de preparare:
Pune într-un bol carnea şi cimbrul. Rade coaja de lămâie deasupra şi adaugă un pic de sare şi piper. Amestecă bine ingredientele cu mâna, apoi modelează patru burgeri.
Lasă-i să se odihnească până sunt gata pentru rumenit.
Amestecă sfecla cu zeama de la jumătate de lămâie, ceapa, pătrunjelul, uleiul şi muştarul.
Incinge grătarul. Unge burgerii cu puţin ulei, apoi frige-i pe grătar, pe tigaia-grill sau subgrillul cuptorului cam 6 minute pe fiecare parte.
Serveşte-i cu salata de sfeclă si salată verde.
Pofta buna!