Burger pentru vegetarieni
PrinteazaBurger pentru vegetarieni din: dovlecei, cartofi, ceapa, sare, nucsoara, ou, parmezan, amidon, salata verde, parmezan, branza de vaci, lapte, sare, suc de lamaie, chifle, ulei, busuioc.
- 2 dovlecei
- 200 g cartofi albi fierţi în coajă de ieri
- 1 ceapă sare nucşoară
- 1 ou
- 2 linguri parmezan proaspăt ras
- 1-2 linguri amidon
- frunze de salată verde
- 80 g parmezan (bucată întreagă)
- 60 g brânză de vaci
- 1-2 linguri lapte
- sare
- suc de lămâie
- 4 chifle cu susan pentru burgeri
- 3-4 linguri ulei de măsline
- frunze de busuioc
Mod de preparare:
Se rad dovleceii şi cartofii pe răzătoarea mare. Se adaugă ceapa tocată, apoi oul, parmezanul ras, amidonul şi nucşoara.
Se adaugă sare după gust şi se amestecă până ce se obţine o consistenţă modelabilă. Se modelează 4 chiftele şi se păstrează la frigider până în momentul servirii.
Se spală şi se tamponează cu prosoape de hârtie frunzele de salată. Se rade parmezanul. Se amestecă brânza de vaci cu lapte, cu telul. Se adaugă sare şi suc de lămâie. Se taie chiflele în două şi se prăjesc pe partea tăiată.
Se încinge uleiul şi se prăjesc chifteluţele 4 minute pe fiecare parte, până se rumenesc. Se aşază frunze de salată în chifle, se umplu cu chiftele de legume, se presară parmezan ras şi deasupra se pune câte o porţie de cremă de brânză.
Se acoperă cu a doua jumătate de chiflă.
Pofta buna!